Stotteren bij kinderen

Lang niet altijd stotteren kinderen als ze wat vaker klanken herhalen. Maar wanneer is er wel sprake van stotteren bij kinderen? Sommige kinderen kunnen tijdens het ontwikkelen van de spraak-/taal een hapering in de spraak ontwikkelen. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met een logopedist met een stotterspecialisatie of een logopedist-stottertherapeut als u twijfelt.

Stotteren hoeft geen probleem te zijn.

Kenmerken

U hoort wel dat uw kind niet helemaal vloeiend praat en uit zijn omgeving krijgt u ook wel eens vragen. Toch vraag u zich af of u nu al actie moet ondernemen. U weet niet of uw kind stottert, maar u maakt zich wel zorgen? Let dan op de volgende kenmerken.
1. Uw kind begint woorden te herhalen 2 à 3 maal per woord per zin.
2. Houd bij hoelang de haperingen al aanwezig zijn. Neem na 3 weken contact op.  
3. Uw kind wordt boos/gefrustreerd of stil op het moment hij/zij niet uit zijn woorden komt.

Komen deze kenmerken voor in de spraak van uw kind, dan kan het inderdaad zo zijn dat uw kind kenmerken heeft van stotteren.

Merkt u dit bij uw kind en maakt u zich hier zorgen over?

Gespecialiseerde logopedist

Binnen ons team is een gespecialiseerde logopedist die stottertherapie geeft voor kinderen. Hierdoor is de therapeut in staat betere zorg te geven aan uw kind. Zij zal kijken of er sprake van stotteren is, maar nog belangrijker: of het wel een probleem is. Want veel kinderen en volwassenen hebben helemaal geen probleem dat ze stotterend spreken. Ook dat is dus een onderdeel dat onze gespecialiseerde logopediste meeneemt en met u zal bespreken.

Het is raadzaam om dan contact met ons op te nemen en uw kind te laten beoordelen op de mate en ernst van het stotteren. Neem gerust contact op via het formulier of telefonisch: 026-3648843 of meld u direct aan

Nieuwsgierig geworden? Mail info@logopediegelderland.nl